7 Nisan 2014 Pazartesi

Yoğurtlu Havuç ,Yoğurdun Faydaları

Siz havucu isterseniz rendeleyin,ben soyacakla yaptım

Sevilen ve bilinen yoğurtlu havuç ' u cevizli yapmayı denediniz mi ?


Yağda hafif öldürdüğünüz havuç rendesiyle başlıyoruz.


Sarımsak,zeytin yağ ve ceviz uyumlu bir üçlü zaten.


Sonunda da yoğurt eklenince, müthiş güzel bir tat oluyor.


Minik sarımsak rendeleri var ya,aynı zamanda buzdolabı magneti olanlar.

Onlar iş görüyor,biraz ceviz de rendeleyin ,tamam.

                                               *

Yoğurdun Faydaları :


Mide için iyi geldiği,kalsiyum içerdiği bildiğimiz şeyler.

Her gün bir kâse yoğurt yesek iyi olur değil mi ?

Ayrıca yeni bir araştırmaya göre (Cambridge Üniversitesi yapmış )

'' Yoğurt Şeker Hastalığından koruyabiliyor.

Haftada ortalama 625 gr. yoğurt yiyenlerde ,diyabet tip 2 riski %28 düşüyor.

Ayrıca D vitamini,kalsiyum,magnezyum,K vitamini ve

 probiyotik bakteriler içeriyor ''

Kaynak : Cumhuriyet Bilim Teknik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Blogda görülmesi biraz zaman alabilir.

Popüler Yayınlar

10 marifet